nedjelja, 12. prosinca 2010.

Zimska idila ...

Za zimsku idiličnu vožnjicu prvo morate otići na vrh brda ili planine. Tako smo i mi krenuli sa okretišta tramvaja na Mihaljevcu u 10:00. Za mene, ovo je najdosadniji uspon koji sam odradio, ali snježni ambijent asfaltirane ceste prema Sljemenu učinio je uspon zadovoljavajućim i interesantnim. Kolone automobila sa sanjkačima, skijašima i borderima koji su išli prema gore davali su naznake da gore ipak ima snijega i da bi naš spust mogao biti interesantan. Dokotrljali smo se do Šumarske kuće gdje smo se presvukli u suhu odjeću, popili nešto toplo i odlučili da dolje idemo po biciklističkoj stazi br. 4.
Krenuli jesmo po 4 ali smo ubrzo izbili na planinarsku 15 pa ponovno na 4.
Šumski radovi ove jeseni su toliko promijenili izgled šume i promijenile trase svih staza tako da nije bilo ni čudno kada su nam dva biciklista rekla sretno kada su čuli da idemo dolje po 4.
Opet smo se malo vozili po planiranoj ruti dok nas šuma nije bacila na planinarsku 57, pa opet 4. i opet 57 i onda nečije dvorište, nekoliko pasa (naravno!) i asfaltirani put negdje u Gračanima.
Spust je bio dosta težak i tehnički zahtjevan (pogotovo na stazi 57!!) ali gušt je vrhunski i nezamjenjiv.
U galerijama se nalazi nekoliko fotografija ali i jedan filmić koji dočaravaju ZIMSKU IDILU u pravom smislu riječi. - www.bksutla.com




Nema komentara:

Objavi komentar