subota, 2. svibnja 2009.

Markuševac - P.D. Hunjka - Lojstek - Maksimir

A šta da napišem a da se ne ponavlja ... opet smo se išli malo probiciklirati po Sljemenu.
Odabir za ovaj put je bila staza br. 6 koja ide od Markuševca do P.D. Hunjka.
Krenuli smo oko 10.00 iz parka Maksimir po lijepom vremenu.
Svetošimunska - Štefanovec - Markuševac - Mrzljak - Njivica - i konačno Hunjka.
Put je tekao glatko i "lagani" usponi se nižu jedan za drugim. Čak sam i prirodu uspio uočiti iz jednog najobičnijeg razloga - naime ja sam jedini gurao bicikl na usponima.
Nije to ni tako loše ... imaš vremena uživati u trenutku, uživati u prirodi i najbitnije ... vratiti srce i pluća natrag na mjesto - u prsni koš.
Kao, svi ostali su slabi sa kondicijom, bole ih noge, sinoć su cugali ili nisu spavali a tamo ... voze kao luđaci, odakle im samo snage za vožnju, ne bi ni stali da se koji put ne zapitaju gdje sam ja. Tada stanu ko` fol da odmore a zapravo su solidarni sa mojom mukom ... HVALA !!!
Nije put odrađen dobro ako barem jednom ne skrenete u krivi sokak. I nama je to uspjelo ali na sreću nismo daleko odmakli zbog toliko loše staze da smo bili prisiljeni pogledati kartu koja je rekla WRONG WAY - GO BACK !!!
Barem smo imali priliku spustiti se kroz šumski potočić a neki od nas su se usrećili sa prolaskom kroz blato. Dolazak na cilj - P.D. Hunjka.
I taman kada smo završili sa unosom atoma energije u obliku graha sa kobasicom i gulaša počela je padati kiša. Na sigurnom, uz topli radijator(???) čekali smo da se poprave uvjeti za nastavak našeg bicikliranja.
Sa Hunjke smo nastavili prema Puntijarci i dalje prema gornjem početku Lojstekove staze.
Ne znam zašto sam do sada čekao na spust po Lojsteku ... ludnica !!! Adrenalin me prao do samog kraja, snimao sam puno dobrih dijelova za skok, kraće obilaske oko drveća i sličnih zamki spusta ... ludo, ludo, ludo !!!
Skupili smo se na Mihaljevcu i krenuli dalje. Nedugo potom lagana akcija mjenjanja gume koja se zbušila pri bjesumučnoj jurnjavi, a za nagradu - pivo u "Purgeraju"
I šta je ostalo ... nazad do Maksimira ... oprati bicikle ... i kući na tuširanje.

Zaključak svega: super proveden dan u prirodi i na biciklu, OTKRIVENJE LOJSTEKA i bolno dupe nakon prijeđenih 45 km