ponedjeljak, 17. svibnja 2010.

UCI DH World Cup 2010. Maribor ili "Pohorje ga nije volilo 2"

Dok ovo pišem moje tijelo još uvijek osijeća jućerašnji dan na Pohorju. Ali da krenem od početka. Ujutro sam redom pokupio Juru, Župana pa Milana na želj. kolodvoru te se lijepo uputismo ka Mariboru ... na svijetsko prvenstvo u Downhillu ... kao i prošle godine.
Put nas doveo do prijelaza Macelj gdje se neslavno proveo Župan. " ... mislim da imamo problem, istekla mi osobna .... prije 8 mjeseci ... " veli dotični mladić.  I tako lijepo nakon neuspjelih pregovora sa graničnim policajcem Župan je svjetsko prvenstvo pogledao iz Krapine gdje smo ga odbacili na bus.
By the way, autobusi ne voze nedjeljom pa se ipak provozao vlakom do Zagreba.
U smanjenom brojnom stanju dovezli smo se do Maribora tj. Pohorja i ponovno svjedočili ogromnoj količini blata koju je kiša pripremila ovogodišnjim natjecateljima (ali i gledaocima) koji isto iskustvo nisu doživjeli prošle godine.
Sve u svemu, luđačko spuštanje po blatnoj i klizavoj stazi, skokovi, bentovi, "Rocks & Roll" ciljna ravnina sa skokom koji su presvučeni u prigodnu dekoraciju ... 20 cm blata ... LUDNICA !!!
I mi smo imali svoj downhill klizeći niz blatnu strminu uz stazu. Netko se spuštao na dupetu, netko se bacao na glavu ali najbitnije je da smo preživjeli. Jedino nije preživio Milanov mobitel koji trenutno pluta od potoka na Pohorju preko Drave i Dunava do Crnoga mora.
Odlična organizacija i nabrijani Greg Minnar koji je odnio pobjedu za 25 stotinki ispred Gee Athertona i ispred nekoliko tisuća gledatelja koji su uživali u predstavi.
Jedino što mogu reći je VIDIMO SE I SLIJEDEĆE GODINE.

Video je u izradi a za sada uživajte u nekoliko fotografija koje smo onako uz put opalili.