ponedjeljak, 22. lipnja 2009.

Pohorje MTB World Cup 2009

Došla je i tako očekivana subota, tmuran dan u Zagrebu, ali hvala Bogu bez kiše. Mislili smo da će nas takvo vrijeme dočekati i u Mariboru ali banana. Kod Ptuja nas je dočekala dosadna kiša koja je trajala skoro cijeli dan. Stigli smo na Pohorje oko 9.30, obukli na sebe sve što smo imali nepromočivo i krenuli prema stazi za downhill. ..."Ljudi moji ... pa to nije moguće..." rekao bi jedan gospon, ali ni ja sada nemam preciznijih riječi kako bih opisao stazu, uvjete na njoj i pogotovo bicikliste koji jure kao da je suho i sunčano. Strašno!!! Dok se ne ode uživo vidjeti ovako nešto, ne možete ni zamisliti kako to izgleda. Na TV-u je to loše, sporo, nagibi terena, dropovi i skokovi ne izgledaju baš sad nešto ... ali u živo ... nevjerojatno !!! Nije da se bojim voziti malo extremnije ali ovo je EXTREMNO !

Kiša je nemilosrdno padala, a mi smo stojički podnosili nedaće vremena jer nema smisla da mi kukamo kada se ovi pored nas furaju 100 na sat i ništa im ne smeta. Dapače, kako smo kasnije čuli, njima je ovo vrijeme bilo cool i super. U 13.00 bio je predviđen start za kvalifikacije za finalni spust u nedjelju. 12.40 ... mi i dalje kisnemo ... pored nas prolazi ekipa iz Australije koja je, naravno, bolje informirana od nas i obavještavaju nas da su kvalifikacije odgođene za sutra u jutro .... "AAAAAAAAAAAAA !!!!!!"
... " 4 cross će biti održan ... u 16.00 ..." kažu australci i nastave se spuštati po stazi prema cilju.
Ispalo je da smo jedan slobodan dan koji je bio planiran za ovo uživanje potrošili na penjanje po Pohorju, gratis kišu i mokre gaće. Šta je tu je, bar smo vidjeli nekoliko dobrih "trening" prolaza svetskih majstora i posjetili nekoliko boxova timskih momčadi. Slijedeće godine se vraćamo na cijeli vikend jer ovo se ne smije propustiti. Fabien Barel, Samuel Hill, Greg Minnaar, Gee Atherton, Steve Peat nikada neće biti ovako blizu.

Ovaj video uradak je samo mali dio svega što smo uspjeli uhvatiti danas na Pohorju.