subota, 18. srpnja 2009.

Kiša pići mi bicikliramo ...

Dogovor je pao da se nađemo na početku Kustošijanske i krenemo prema Risnjaku.
Brzo smo srknuli jutarnju kavicu u lokalnom bircu i sjeli na bajkove. Usprkos najavama lošeg vremena dan je bio idealan za vožnjicu. Kako smo se približavali petom kilometru uspona tako se i vrijeme mijenjalo ... ipak će pljusnuti ... samo da nas ne drmne grom !?
Kako se vrijeme mršitlo i padao "mrak" tako se i Milan pretvarao u štrumpfa ..."ej Zlaya, ima li još puno do vrha?"... ..."nema, iza onog lijevog zavoja ... mislim ?! "... a ni sam nisam siguran dali je to taj lijevi zavoj. I tako nakon tri lijeva zavoja nakon kojih nije bilo doma, počelo je padati. Brzo smo skrenuli sa staze u šumu da se sakrijemo od proloma oblaka.
Kiša je padala a mi smo kisnuli dobrih 15-tak minuta ... na četvrtom lijevom zavoju ... 100 m od doma Risnjak !!??#$%&?=+&/!!
Presvlačenje u suhu odjeću, grah i kavica brzo su nas vratili među žive. Sat i pol vremena u razgovoru sa još trojicom (ne)sretnika i sa izletnicima koje je zadesila ista sudba prošlo je relativno brzo. Kada se sunce pokazalo bili smo sretni ko pijani rusi. Odluka je pala da nećemo riskirati još jedan pljusak nego da idemo nazad ... ali ne istim putem. Sa glavne ceste se nazirao mali, uski, neugledni puteljak koji je puno obećavao ... idemo onim putem!!!
Strašno, trasa genijalna, sa puno dobrih skokova, zavoja, usjeka, bentova ... ludilo brale!!!
Samo da je vrijeme lijepo i staza suha .... ali NE! danas. Uvjeti za vožnju katastrofa, voda i blato na sve strane, lice i oči puni blata ali gušt je ipak na prvom mjestu.
Spustili se mi tako do Kustošijanske, do jedne autopraonice gdje je Milan dogovori pranje bicikala, a ljudi nas gledaju kao da nas je poplava izbacila. ... " jeste li vi sada sišli sa Sljemena?... upita jedan stariji gospodin. JESMO ! ... "pa kako je cesta tako blatna?! ... aaaaa, išli ste kroz šumu!!!! "....
Sve im je dalje bilo jasno. Jedva čekam slijedeći puta da se provozamo po stazi ali ovaj puta po suhom.



Posted by Picasa

srijeda, 15. srpnja 2009.

Vrijeme je godišnjih odmora ...

Ljeto je ...
Ovotjedne vrućine su sve nas otjerale u potragu za osvježenjem u obliku mora, jezera ili dječjeg bazenčića (o.a.)
Prošli vikend smo se malo provozali do Glavice i kada sam došao kući i primjetio ruke nagorene od sunca zaključio sam da je došlo ljeto i na bicikl se ide u 7.00 ujutro a ne u 11.oo
No dobro ... imamo više vremena za neke stvari koje stoje u redu već 5-6 mjeseci da se odrade do kraja (registracija kluba na primjer ?!)
Za kvaliteniju pustolovinu mislim da ćemo pričekati 9. mjesec a do tada uživajmo u jednom genijalnom filmiću sa freecaster TV-a

Na jesen bi mogli početi sa radovima na trasiranju prve XC staze, ali neka to ostane tajna (??????) .
Uživajte u ljetu i ne zaboravite tu i tamo sjesti na bicikl ... da ne ispadnete iz štosa.

Freecaster.tv: MTB - The Richie Schley Chronicles

Shared via AddThis